Brygg#6 – Lucky Jack

Bryggedag: Lørdag 12.mars 2016

Alle snakker så varmt om denne amarican pale ale-en så da må jeg jo prøve å brygge en selv 🙂 Den skal være lettdrikkelig og populær blant vanlige pils-drikkere med en alkoholmengde på butikkøl-nivå. Jeg har lørdagskvelden alene hjemme og da benyttes sjansen til å kose seg med både brygging og nytelse av et par tidligere suksesser. Jeg begynner med en original Lucky Jack fra butikken som Jørgen kjøpte til meg på torsdag, så har jeg inspirasjonen på plass. Takk, Jørgen 🙂

Jeg planlegger samtidig starten på brygg#7 som skal stå natten over til mesking. (Kommer egen post)

Lucky Jack – Amarican Pale Ale

«Lervig Lucky Jack Allgrain ølsett er en lys, gyllen, forfriskende amerikansk pale ale med middels mye bitterhet fra amerikank humle. Et utrolig forfriskende og godt øl, muligens den beste pale alen som brygges i Norge. Vi elsker den og det tror vi du også vil gjøre. En garantert vinner til varme sommerdager.»

WEB_Image Lervig Lucky Jack Allgrain ølsett 25 lit-501942469

Ingredienser

Malt
4,1 kg Pilsnermalt
310g CaraHell 25 EBC
310g Caramunich II 120 EBC
Totalt: 4.7 kg

Humle
6g Perle, 9,4 %, de siste 60 minuttene
30g Amarillo, 12%, de siste 15 minuttene
30g Chinook, 11,6%, de siste 5 minuttene
15g Citra, 12%, de siste 5 minuttene
20g Citra, tørrhumle2
Totalt: 98g

Gjær
Safale US-05

Fullstendig oppskrift finner du her.

Bryggelogg

Har god tid så jeg bruker kaldt vann fra springen og varmer opp til 68°C og så heller oppi malt. Jeg glemmer å skru ned temp til 66 de første 5 min så den starter med å stige opp igjen til 68°C for så å gå ned igjen til 66°C for 60min mesking. Bruker 10min på å øke til 78°C og lar den stå der i 5min. Under meskingen bruker jeg tiden på å lage en DIY avtrekksløsning av Ikea lampeskjerm for å få dampen ut av kjøkkenvifta (Se egen post: https://flottbrygg.wordpress.com/2016/03/15/diy-ventilasjonsror/ )

 Skyller med 7 liter vann slik at kjelen har 28l til kok.

Kokingen varer i 90min og humle tilsettes underveis etter oppskrift. Bruker ikke klarningsmiddel og trur jeg skal droppe dette framover siden det kun gir ekstra bunnslam og ikke forbedrer smaken.

 Når jeg skal kjøle ned glemmer jeg først å stoppe varmeelementet, så det fortsetter å nesten koke fram til halve batchen er fylt over til kar. Kan dette ha påvirket humle-bitterheten noe?

 2 pakker tørrgjær blandes godt inn med rørepinnen som vanlig og 22 liter vørter settes på ca 19°C til gjæring.

 OG: 1,046 akkurat som i oppskrift 🙂 

Reklamer

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s