Flasking av #6 – Lucky Jack APA

Flaskingen av brygg #6 Lucky Jack ble gjort 2.april, 3 uker etter brygging. Tørrhumlen ble lagt i etter 8 dager så den fikk godgjort seg i nesten 13 dager på gjæringsfatet, litt lengre enn beregnet.

På grunn av all humlen brukte jeg en sil under omstikk for å få bort det meste av grumsen før flaskingen. Dette var ganske vellykket så det skal jeg begynne med fast. Silen jeg brukte var derimot litt liten så jeg må velge en større til neste gang.

Jeg har kjøpt inn 24 nye 0,5l-flasker for anledningen og har ca 20 flasker fra før så alt blir tappet på 0,5l for denne batchen. Jeg prøver en ny metode for flasking med slange og større flaskepinne for å kunne fylle alle flaskene mens de står i kassa. Plaskepinnen er tykkere og beregnet på vin o.l. Denne fungerte veldig effektivt men størrelsen gjorde at flaskene ikke ble like fulle som vanlig. Jeg måtte uansett ta flaskene opp fra kassa for å korke så jeg trur ikke jeg sparte noe tid på å fylle de stående i kassa.

 


Dunken viste 22l før tapping og resultatet ble 40 halvlitre + en 2l growler så denne kan brukes til å ta med seg på en hyggelig sammenkomst en gang 🙂

OG: 1,046
FG: 1,010
Det gir en alkoholprosent på ca 5,1%

Edit etter 8 dager: og forresten… Den smakte helt fantastisk 🙂

img_1259

Reklamer

Én kommentar Legg til din

  1. TommyDS sier:

    Heisan. Et lite tips i stedet for sil, som kan forårsake oksidering av den gode ølen din når/hvis det plasker, er å bruke en desinfisert BH-pose som du fester med litt teip over øl-overflaten. Selve slange enden er det greit å ha mest mulig under overflaten for å minske plasking og faren for oksidering. Håper du forstår hva jeg mener.

    Selv så bruker jeg BH-posen til å tørrhumle i gjæringskaret slik at det bare er å ta den ut før flasking. Kommer an på hva man synes er enklest.

    Keep on blogging 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s