Brygg#8 – ABC Oregon Stout #2

Bryggedag: Lørdag 30.apr 2016

Jobben skal snart ha sommerfest og da har bryggerne i avdelingen fått i oppgave å sørge for drikkevarer av ypperste sort. Vi får dekket kostnadene for ingredienser til en batch og stiller deretter med 2 kasser hjemmebrygg av egenvalgte sorter. Siden Brygg#2 Oregon Stout begynner å bli tom og dette er min personlige favoritt, benytter jeg anledningen til å brygge denne på nytt nå. Jeg kjører på med samme fremgangsmåte som sist.

ABC Oregon Stout

web_image-abc-oregon-stout-allgrain-olsett-25-lite1136911207

Ingredienser

Malt
5kg Pale Malt, 5 EBC
600g Carapils, 5 EBC
600g Flaket havre, 3 EBC
500g Roasted Barley, 1400 EBC
300g Caramunich II, 120 EBC
220g Chocolate Malt, 1200 EBC
Totalt: 7.22 kg
Humle
33g Chinook, 13%, de siste 60 minuttene
33g Cascade, 6.5%, de siste 15 minuttene
33g Cascade, 6.5%, de siste 2 minuttene
Totalt: 99g

Fullstendig oppskrift finner du ved å klikke her.

Jeg ender opp med over 22 liter ferdig vørter denne gangen, et par liter mer enn sist. OG er likevel 1,066 som er 1 høyere enn sist.

Det står til gjæring i 19 dager og flaskes torsdag 19.mai. Da er FG nede i 1,016, akkurat samme som forrige gang (etter 18 dager). Jeg syns 0,33 alltid har vært litt for lite av denne gode stouten så nå bruker jeg kun 0,5l flasker og jeg ender opp med 42 halvlitere og 3 småflasker.

OG = 1.066
FG = 1,016
Alkoholprosent = ca 6,4 %

Etter en uke må det selvfølgelig prøvesmakes og den er like god som batch#1 🙂

NB: Etter ca 2 mnd lagring på flaske begynner de å skumme over ved åpning og alle resterende flasker fra denne batchen er overkarbonert. Dette skjedde ikke med batch#1 så jeg skjønner ikke hva som er forskjellen. Det er sommer og litt varmere temperatur både under gjæring og lagring så dette kan være en årsak. Flaskene ble forøvrig reddet med ca 10-15 runder med trykkletting 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s