Brygg#9 – ABC Hop Sanatorium #2

Bryggedag: Fredag 9.sep 2016

Mitt første brygg var nettopp denne IPA’en «Hop Sanatorium» fra Bryggselv og den var veldig god. Nå er den helt tom og jeg savner en god IPA så dermed brygger jeg den samme igjen. Halvparten av denne batchen skal også være øl-bidrag til et fårikål-lag jeg skal på hos min kollega Jørgen den 30.september, på min egen bursdag 🙂 Bryggingen må derfor gjøres nå slik at den såvidt rekker å stå en uke på flaske før festen. Erfaringen fra forrige batch IPA var at den er fullgod til å drikkes etter bare 4-5 dager på flaske. Denne er det altså ingen grunn til vente med å drikke!

ABC Hop Sanatorium

IBU: 75 Alkohol: 7% EBC: 14 ME1 : 85%

WEB_Image ABC Hop Sanatorium Allgrain ølsett 25 li1224573312

Ingredienser

Malt
6,2 kg Pale Malt
280g Munich Mørk 25 EBC
110g Pale Crystal Malt, 70 EBC
110g Crystal Malt, 120 EBC
Totalt: 6.7 kg
Humle
19g Chinook, 11,6 %, FWH2
22g Chinook, 11,6%, de siste 15 minuttene
44g Mosaic, 11%, de siste 15 minuttene
22g Chinook, 11,6%, de siste 2 minuttene
44g Mosaic, 11%, de siste 2 minuttene
25g Chinook, tørrhumle3
25g Mosaic, tørrhumle
25g Amarillo, tørrhumle
Totalt: 226g

Fullstendig oppskrift finner du ved å klikke her.

Jeg følger framgangsmåten fra forrige gang jeg brygget denne med kun noen få endringer:
– Skyllevannet (8l) tok jeg denne gangen alt rett fra varmtvannet i springen på ca 65°C
– Gjæren piskes denne gangen inn i vørteren med drill og malingsblander fra Biltema. Dette gjøres for å tilføre maksimalt med luft og oksygen ned i vørteren slik at gjøren skal trives bedre. Metoden med drill lærte jeg av min godeste leder og bryggekollega, Torstein.

Det ble akkurat 20 liter til gjæring, 1 liter mindre enn sist. OG ble dermed også 2 høyere så denne blir litt sterkere enn batch#1. Flaskingen ble gjort etter 14 dager (23.sept) med 120g sukker (6g/l*20l). Jeg brukte denne gangen en desinfisert humlepose under omstikk for å filtrere bort humlerester fra flaskene. Jeg bruker de samme gull-fargede korkene som ved batch#1 og er veldig fornøyd med kork-merkingen av de forskjellige ølslagene jeg har laget. Det ble 1 kasse + 3 flasker a 0,5l og 1 kasse a 0,33l som jeg skal ha med til fårikål-laget. Det settes også på etiketter på alle flaskene til festen 🙂

OG = 1,066
FG = 1,014
Alkoholprosent = ca 6,8%

Etikett:
etiketticon9full

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s