Brygg#15 – Oregon Stout #3

Bryggedag: Lørdag 16.September 2017

Dagens andre brygg! Dette er min favoritt-øl og en av de første jeg brygget. Jeg elsker denne stouten og nå er jeg snart tom, selv om jeg har brygget denne 2 ganger tidligere. Et brygg varer ca et år 🙂 Jeg brygger dermed denne for 3.gang nå for å alltid ha en god stout på lager.

ABC Oregon Stout

“En ekte amerikansk Oatmeal Stout med røtter fra Oregon. Silkemyk, humlearomatisk og svart som natten”

web_image-abc-oregon-stout-allgrain-olsett-25-lite1136911207

Ingredienser

Malt
5kg Pale Malt, 5 EBC
600g Carapils, 5 EBC
600g Flaket havre, 3 EBC
500g Roasted Barley, 1400 EBC
300g Caramunich II, 120 EBC
220g Chocolate Malt, 1200 EBC
Totalt: 7.22 kg
Humle
33g Chinook, 13%, de siste 60 minuttene
33g Cascade, 6.5%, de siste 15 minuttene
33g Cascade, 6.5%, de siste 2 minuttene
Totalt: 99g

Fullstendig oppskrift finner du ved å klikke her.

Jeg bruker 23 liter meskevann fordi det står i den nye oppskriften (trur jeg hadde 25l sist)
Mesker etter oppskrift: 65C@60min + 78C@5min
Skyller med 12 liter på 79C fordi jeg vil ha 28l til kok (ikke 30 som i den nye oppskriften)

NB: Skyllevannet renner veeeldig sakte gjennom og det begynner å koke under mens det fortsatt er vannstand over malten som står til avrenning. Er det dette som kalles «stuck mash»? Jeg tar meskekaret til side og lar den renne fra seg i en annen beholder mens det koker opp. Deretter blander jeg alt oppi og setter meskekaret oppå kokekjelen igjen for å renne av seg litt mer. Jeg er litt redd for om det tettet seg så tidlig i meskingen at det har hindret gjennomstrømmingen under meskingen.

Jeg ender opp med ca 26liter til kok.
Siden avrenningen tok ekstra tid så forlenger jeg koketiden med 20min til totalt 110min.
Humle går oppi etter plan og starter 60min før kokeslutt
Det blir 22liter til gjæring og OG er 1,066 som er oppskrift og det samme jeg hadde sist.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s